Σε αυτή τη σπουδαία πλανητική μετάβαση μαθαίνουμε νέες έννοιες, που πριν μερικά χρόνια δεν υπήρχαν ούτε στο λεξιλόγιο, ούτε και στη συνειδητότητα μας. Και τις μαθαίνουμε, επειδή μας αφορούν και θέλουμε να αντιστοιχήσουμε αυτό που μας συμβαίνει, την ποιότητα της ενέργειας με μια λέξη. Έτσι σχηματίζεται η επικοινωνία με τον εαυτό μας και τους άλλους.

Ενεργειακά βαμπιρ λοιπόν:

Οι άνθρωποι που μας κλέβουν ενέργεια συνειδητά σε κάποιο βαθμό και κυρίως ασυνείδητα.

Πιο αναλυτικά λοιπόν θα έλεγα μέσα από εμπειρίες προσωπικές και άλλων ανθρώπων, ότι πρόκειται για :

Τους ανθρώπους , που δεν θέλουν ή δεν είναι ακόμα έτοιμοι να αναλάβουν τον Εαυτό τους, καμία Ευθύνη για τον Εαυτό τους. Τους συναντάμε καθημερινά και παντού. Στην οικογένεια, στη δουλειά, στις διαπροσωπικές σχέσεις, στο δρόμο, στους συγγενείς, παντού..

Στην αρχή στενοχωριόμουν. (θύμα)
Στην μέση με έκρινα αυστηρά και θύμωνα με μένα, που  δεν είχα μάθει ακόμα να προστατεύομαι  και έκρινα και εκείνους  (κριτής)

Και στις δυο περιπτώσεις μετά από τη συναναστροφή μαζί τους νιώθεις άδειασμα και προσπαθείς να δεις τι πήγε λάθος.
Στο τέλος κατάλαβα ποια είμαι και ποιοι είναι αυτοί, συνήθως πρόκειται για βαμπιρ της ενέργειας μου που με ρουφάνε,  επειδή τους το επιτρέπω μέχρι να μη με χρειάζονται πλεον. Το ενεργειακό κλέψιμο στηρίζεται σε παιχνίδια και ρόλους, στις ανάγκες του καθενός, στα αρχέτυπα και μοτίβα συμπεριφοράς που έχουμε όλοι μας. Ενεργειακό κλέψιμο κάνουμε όλοι οι άνθρωποι με άπειρους τρόπους μέχρι να γίνουμε συνειδητοί στην Ενέργεια και στον πυρήνα μας.

Τα ενεργειακά βαμπιρ εμφανίζονται με πολλές μορφές..
Δεν φταίνε ποτέ. Πάντα είναι παρεξήγηση, πάντα οι άλλοι, πάντα η ζωή (άτυχοι).

Σχεδόν πάντα βγαίνουν και από πάνω με θράσος (ναρκισσισμος) και έτσι μόνιμα αμφισβητείς τον Εαυτό σου ή προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας .

Ζητάνε την λέξη συγγνώμη μην τιμώντας την με πράξεις.
Σημείωση: Συγγνώμη – για μένα- είναι : Τι μπορώ να κάνω για σένα; Πως μπορώ να επανορθώσω;
(Όλοι έχουμε μερίδιο στο λάθος. Όχι όμως να απαιτούμε να μας συγχωρήσουν χωρίς να διεκδικούμε την άφεση της πράξης μας έμπρακτα.)

Σου ρουφάνε κάθε τι που τους δίνεις και θέλουν και άλλο. Ποτέ δεν είναι αρκετό.

Σε χειραγωγούν συναισθηματικά, ανάλογα με το ευαίσθητο σου σημείο, είναι η ανάγκη σου για χρήματα, για αγάπη, για εργασία, για αποδοχή;

Πάντα ήταν τα “καλυτέρα παιδιά”. ΠΑΝΤΑ.

Οι πιο γλυκείς, οι πιο πονεμένοι, οι πιο χτυπημένοι από τη ζωή, οι πιο τρυφεροί. Με τέτοια μεταμφίεση ούτε και οι ίδιοι δεν μπορούν να δουν τον Εαυτό τους, τι κόλπα τους παίζει.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα: το Παράπονο.

Όταν τους λες να αναλάβουν την Ευθύνη για τις πράξεις τους, είναι σαν να τους μιλάς κινέζικα. Υποσυνείδητα ψάχνουν όλη τη ζωή τους να θεραπεύσουν τα τραύματα από το δικό τους οικογενειακό περιβάλλον.

Συνήθως είναι και το δείχνουν ότι είναι άσχημα, γιατί θέλουν να προκαλούν τον οίκτο των άλλων ή αρχίζουν και επιτίθενται. (passive aggressive)

Σε κάθε περίπτωση  στη συνέχεια της σχέσης δεν είδα ποτέ με πράξεις βελτίωση, διότι δεν θέλουν πραγματικά να αλλάξει κάτι (όσο και να κλαίγονται για αυτό-στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζονται είναι το ατελείωτο δράμα στη ζωή τους. )

Όσο επώδυνο και αν είναι, και είναι σίγουρα, κόψτε τους δεσμούς αυτούς ή μετασχηματίστε τους.

Το να περιμένετε αλλαγή από κάποιον που του/της έχετε δώσει ήδη πάνω από δυο ευκαιρίες για αλλαγή και συνεχίζεται το ίδιο τροπάριο, δηλώνει ότι έχετε θέματα με τον εαυτό σας τα όποια οφείλετε να δουλέψετε – και  “δυο” που είπα, είναι πολλές- από την  πρώτη ευκαιρία καταλαβαίνει αυτός που θέλει να αλλάξει και θα έπρεπε να νιώθει ήδη ευγνώμων που του/της δώσατε ακόμα μια ευκαιρία.
Προσοχή: Μια ακόμα ευκαιρία σημαίνει επίσης = μια ακόμα ευκαιρία να με πληγώσεις!

Αν έχετε  κάνει λάθος κάπου, βρείτε το κουράγιο και τη δύναμη να διεκδικήσετε τον Εαυτό σας και τη σχέση σας με τους άλλους. Αυτό είναι ενηλικίωση.

Όλα αυτά γίνονται για να μάθω να Τιμώ τον Εαυτό μου. Να καταλάβω την Αξία και την Αφθονία μου. Να με αγαπήσω. Εγώ το επιτρέπω να συμβαίνει, είτε αν κλέβω ενέργεια ή μου κλέβουν. Και σίγουρα έχω κάνει και εγώ ακριβώς τα ίδια, για να μάθω την Εμπειρία και από τις δυο πλευρές του νομίσματος.

Σε όλες τις ψυχές στην πορεία της ζωής μας: Να ‘στε καλά και ευλογημένοι που εδω παίξαμε έτσι «άσχημα» και όμορφα και εξελιχτήκαμε παίρνοντας την Εμπειρία.

Light Love Gratitude