Ομάδες διαλογισμού

 

Ο διαλογισμός αφορά περισσότερο σε τεχνικές ψυχικής- διανοητικής χαλάρωσης και γαλήνης, που βοηθούν στην αποσυμπίεσή  μας από την καθημερινότητα και από το θόρυβο του μυαλού. Κάθε φορά κάνουμε διαφορετικά πράγματα στο διαλογισμό, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εκμάθηση σωστού τρόπου συνειδητής αναπνοής- ενδυνάμωσης, θεραπεία σώματος με την βοήθεια της συμπαντικής ενέργειας και της δικής μας αναπνοής, mindfulness living, σωματική κίνηση, θεραπευτικούς οραματισμούς, ηχοκίνηση,  θιβετιανικές πρακτικές, γιόγκικες ανάσες.

Στόχος μας είναι να μπορεί ο κάθε άνθρωπος να κάνει και από μόνος του οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή εύκολες τεχνικές που θα τον βοηθούν να ηρεμεί και να επανέρχεται στο κέντρο του. Και αυτό πετυχαίνει! Δεν χρειάζεται κόπο, χρειάζεται τρόπο και θέληση.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ενταχθεί σε σταθερή εβδομαδιαία παρουσία.

Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 1 ώρα.

 

Τα οφέλη του διαλογισμού και η σημασία του στη ζωή μας είναι αναρίθμητα και με την επιμονή, αγάπη για αυτό που κάνει, υπομονή και ανοιχτή καρδιά μπορεί κανείς να δει τον εαυτό του μεταμορφωμένο.

Σημειώστε ότι κρατάμε τη διαλογιστική ομάδα σε μικρό αριθμό ατόμων για ένα πιο σωστό αποτέλεσμα/ εμπειρία.

Με τα χρόνια έχω δει τόσους πολλούς ανθρώπους να μεταμορφώνουν τον τρόπο σκέψης τους, να αντιμετωπίζουν καλύτερα τα προβλήματά τους και να μαθαίνουν να χαλαρώνουν τη στιγμή που το έχουν ανάγκη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο βάζω και τον ίδιο μου τον εαυτό. Μεγάλες αλλαγές έχω παρατηρήσει και σε μένα μαζί με αναρίθμητους άλλους ασκούντες του διαλογισμού ανά τον κόσμο.

Για τη συμμετοχή σας στα μαθήματα είναι απαραίτητη η κράτηση της θέσης σας. Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε εδώ.

Οι ομάδες δεν είναι drop-in, αλλά ένας σταθερός πυρήνας υποστήριξης και τόπος ψυχικών συναντήσεων των ανθρώπων που τις αποτελούν.

Ο διαλογισμός δεν είναι άλλος ένας στόχος που πρέπει να κατακτήσει κανείς, ή μια υποχρέωση που θα κάνω, όταν θα βρω ελεύθερο χρόνο, ούτε είναι η μόδα των ημερών.

Το να μάθει κανείς να διαλογίζεται, είναι μια αδιάκοπη διαδικασία ζωής, είναι μια πρακτική της ψυχής. Δεν διαλογιζόμαστε μόνο όταν είμαστε μόνοι μας ή έχουμε προβλήματα. Διαλογιζόμαστε για να βρούμε την ησυχία μέσα μας, να κάνουμε ένα διάλειμμα από όσα είναι ορατά και απτά μπαίνοντας στον κόσμο όσων δεν φαίνονται με το μάτι, όσων δεν ακούγονται με το αφτί ή αποκτώνται με τα χρήματα.

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν ότι δεν θα μπορέσουν να κάτσουν ήσυχοι. Υπάρχουν αμέτρητες πρακτικές διαλογισμού και πάντα βρίσκει κανείς, τι του ταιριάζει καλύτερα.

Έχω ακούσει επίσης να λέγεται, ότι δεν είναι αυτές μέθοδοι που ταιριάζουν σε μας τους Έλληνες. Η ανακάλυψη του Εαυτού μας δεν είναι προνόμιο, ούτε κληροδότημα ανάλογα με τη φυλή, το χρώμα του δέρματος, την κοινωνική τάξη ή το μορφωτικό επίπεδο. Είναι το αναφαίρετο δικαίωμα και η επιλογή αποκλειστικά του καθενός από εμάς.

Transmitting Yourself into the world